Op Paleis Soestdijk waant u zich in koninklijke sferen! Eeuwenlang bleven de vertrekken achter de paleismuren een mysterie, maar inmiddels zijn de poorten geopend. Het karakteristieke paleis vormt een belangrijk onderdeel van onze vaderlandse geschiedenis en roept herinneringen op bij vele Nederlanders. Wandel door het paleis en de adembenemende Engelse landschapstuin en ontdek de bijzondere verhalen achter de bewoners, de Oranjes.

Bezoek het voormalige woon- en werkpaleis van de Oranjes! Koningin Juliana en prins Bernhard waren de laatste bewoners (2004) die hun sporen hebben achter gelaten. U bezoekt de stijlkamers en de voormalige werkkamers en u kunt een blik werpen op het beroemde bordes. Onze ervaren gidsen verhalen over de historie van het paleis en haar vroegere bewoners.

Het paleis is omringd door een imposante Engelse landschapstuin, ontworpen door de befaamde tuinarchitect Zocher. In elk seizoen is de tuin een bezoek waard. In de voormalige Oranjerie van het paleis is een sfeervol restaurant gevestigd. Dit is de plek waar vroeger de tuinplanten van de koninklijke familie mochten overwinteren. Tegenwoordig is deze ruimte met enorme ramen en openslaande deuren naar de tuin omgebouwd tot moderne horecalocatie. Een heerlijke plek voor een kop koffie of vorstelijke lunch.

Soestdijk is regelmatig het decor voor een unieke culturele programmering: wisselende tentoonstellingen, concerten, toneel- en operavoorstellingen, dans, wandelingen en workshops. Een ware belevenis voor jong & oud!

Naar de site van het Paleis