Paleis Soestdijk weer gastheer Royal Run.

Het eerste lustrum van de Royal Run ook in 2018 op de vaste locatie: Paleis Soestdijk. Dit bijzondere hardloopevenement zal dit jaar plaatsvinden op zondag 26 augustus.

De organisatie heeft goede afspraken kunnen maken met de nieuwe eigenaar van het paleis, de MeyerBergman Erfgoed Groep. De directeur van het paleis Floris de Gelder is opgetogen over de samenwerking“Als nieuwe eigenaar van het paleis ontvangen wij graag zo veel mogelijk mensen. Daarom is het paleis elke week geopend voor publiek. De Royal Run is een mooie, sportieve aanleiding om behalve het paleis, ook het prachtige landgoed te beleven”.

Er was organisator Pieter Landman veel aan gelegen om ook dit jaar dit bijzondere evenement weer op de agenda van het paleis te krijgen. “Dat is gelukt en daar ben ik erg blij om, ook al omdat het de vijfde editie is. Zo’n eerste lustrum wil ik gewoon heel graag organiseren.  En ik heb daarvoor alle medewerking gekregen van de nieuwe eigenaar. We waren er heel snel uit”, zegt Landman.

Ook de Baarnse burgemeester Mark Röell, altijd aanwezig - niet alleen voor het geven van het startschot, maar ook als vaste deelnemer - is heel blij dat de Royal Run doorgaat. “Het is een mooi sportief evenement op een unieke locatie. Vandaar dat we hier vanuit Vorstelijk Baarn graag aan meewerken. Ook de koppeling ieder jaar met een goed doel, maakt dit evenement bijzonder”, aldus de burgemeester.

Het goede doel dit jaar is de Stichting ALS Nederland. Eén van de ambassadeurs van deze stichting is de bekende radio-DJ Gerard Ekdom. Met de support van Gerard gaat de Royal Run geld inzamelen voor de financiering van o.a. wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van de dodelijke zenuw-spierziekte ALS.

Ook dit jaar kan er weer gestart kunnen worden op drie afstanden, de 3.0, de 7.0 en de 10.5 km en natuurlijk voor de Kids Run over 1300 m. Inschrijven kan vanaf 1 mei.