[photo: RR1-9]
[photo: Algemeen]

​Paleis Soestdijk, een unieke locatie voor een bijzonder hardloopevenement

Op zondag 27 augustus 2017 wordt al weer voor de vierde keer de Royal Run georganiseerd. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. 

De route is loopt eerst naar het paleis en voor het beroemde bordes langs en vervolgens via het schitterende park het bos in, dat normaal gesloten is voor alle bezoekers, om zo weer uit te komen op de lange Watertorenlaan richting finish.

Start CAS Kids Run 1.300 meter om 11:00 uur

Start Individueel en Business Run:
- start 3.5 km 11.30 uur
- start 7.0 km 12.15 uur
- start 10.5 km 13.30 uur

Start en finish zijn aan de brede Watertorenlaan, vlakbij de Oranjerie.

Ook dit jaar is er weer speciaal een runningshirt ontworpen, dit jaar in de kleur Zwart, met het bekende oranje Royal Run logo. Bij uw inschrijving kunt u het Zwarte Royal Run Running Shirt mee bestellen voor slechts € 17,95 (winkelwaarde 39,95) in de door u gewenste maat. Een prachtige blijvende herinnering aan een uniek evenement.

De startnummers en alle extra's worden donderdag 17 augustus verzonden.

Het eerste startschot

Start CAS Kids Run 1.300 meter om 11:00 uur 
Start Individueel en Business run: 

- start 3.5 km 11.30 uur 
- start 7.0 km 12.15 uur 
- start 10.5 km 13.30 uur

[photo: Afstanden]

​Loop 1.300 meter, 3.5, 7 of 10.5 km door het park en de bossen van Paleis Soestdijk.

De deelnemers lopen niet alleen door het schitterende park en vlak voor het beroemde bordes langs, maar ook door het bos achter het paleis, normaal hermetisch gesloten voor alle bezoekers.

start CAS Kids Run 1.300 meter 11:00 uur

start 3.5 km 11.30 uur

start 7.0 km 12.15 uur

start 10.5 km 13.30 uur

Start en finish zijn aan de brede Watertorenlaan, vlak bij de Oranjerie.

[photo: Parcours]

Start is bij de Watertorenlaan

Het parcours van de CAS Kids Run is 1300 m en loopt vanaf de start bij de Watertoren langs het bordes aan de voorkant van het paleis naar het park aan de achterzijde, om de grote vijver en weer terug naar de  Watertorenlaan naar de finish bij het evenementsterrein.

Het parcours van alle andere afstanden bedraagt 3500 m (7.0 km twee ronden en 10.5 km drie ronden) en loopt ook eerst langs het bordes van het paleis om vervolgens door het park naar het Koninklijke bos te gaan dat normaal hermetisch is afgesloten voor het publiek. Je komt o.a. door het Engelse bos, de Wilhelminalaan, Sophialaan, Willemlaan, Koningslaan, Bernhardlaan, Amerikaanselaan om uiteindelijk weer terug te komen op de Watertorenhaan waar de finish is.

Voor een gereduceerd tarief supporter en/of het paleis bezoeken

Supporters, vrienden, familie die zelf niet meelopen betalen voor de toegang voor het park van het paleis een gereduceerd tarief. Het is voor iedereen (ook de deelnemers) mogelijk om het paleis te bezichtigen, waarbij gastheren en -vrouwen u veel kunnen vertellen over deze historische Koninklijke plek.

Toegang paleistuin/park Paleis Soestdijk (alleen voor niet deelnemers): volwassenen € 4,—, kinderen 4 t/m 11 jaar € 1,50, kinderen 0 t/m 3 jaar - gratis.

Bezoek Paleis Soestdijk: volwassenen € 7,50, kinderen 4 t/m 11 jaar € 5,—, kinderen 0 t/m 3 jaar - gratis.

Let op: alle extra toegangskaarten kunnen bij de inschrijving besteld worden. U krijgt alle toegangskaarten ongeveer een week voor het evenement samen met uw startnummer en eventueel besteld runningshirt thuis gestuurd. De Businessrun deelnemers ontvangen startnummer, runningshirt en eventueel extra bestelde toegangskaarten voor supporters via hun eigen bedrijf. Bij aankomst op het paleis bevinden zich twee ingangen. 

Er is een speciale ingang (fast lane) gecreëerd om deelnemers (door het tonen van het startnummer) en bezoekers met toegangskaarten snel door te laten. Daarnaast is er de reguliere ingang van het paleis, die zich iets verderop bevindt. Hier kunt u nog ter plekke toegangskaarten kopen voor toegang tot het park en/of paleis.

Loop mee in het speciale Royal Run runningshirt, dit jaar in de kleur Zwart, met het bekende Royal Run logo.

Bij uw inschrijving kunt u het Royal Run Running Shirt bestellen voor slechts € 17,95 (winkelwaarde € 39,95) in de door u gewenste maat. Een prachtige blijvende herinnering aan een uniek evenement.

Beschikbaar in de volgende maten: 
Dames: 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46.
Heren: XS, S, M, L, XL

[photo: 2017 RoyalRun T-Shirt]
Heren
2017
[photo: 2017 RoyalRun T-Shirt V Hals]
Dames
2017
[photo: Medaille 2017]

Dit jaar is gekozen voor bijzondere herinnering aan ons evenement: een soort Royal avondvierdaagse medaille, uiteraard met oranje lint.

Kleedruimte en afgifte kleding en/of waardevolle spullen

Op het evenementsterrein zijn twee tenten beschikbaar voor de mogelijkheid tot omkleden. Direct daarnaast staan vrijwilligers voor het in bewaring geven van kleding en/of waardevolle spullen.

[photo: Parkeren]

Alle mogelijkheden

De deelnemers die per auto komen zullen worden verwezen naar twee parkeerplaatsen. De meeste deelnemers van buiten kunnen met hun auto terecht op Industrieterrein Noordschil (bij Nijhof). Tevens kan er worden geparkeerd bij het NS Station Baarn.

Het parkeerterrein bij het paleis is alleen beschikbaar voor genodigden en medewerkers van de organisatie De organisatie roept deelnemers van buiten op, gebruik te maken het openbaar vervoer en dan met name de trein.

Zowel bij industrieterrein Noordschil (bij Nijhof) als bij het NS-station Baarn staan bussen klaar om de deelnemers en de supporters snel voor het paleis af te zetten.

Er veel ruimte voor een drankje en een hapje op het speciaal voor de deelnemers en hun fans ingerichte evenementsterrein vlakbij start en finish. Diverse kraampjes met o.a. fruitbar met smoothies en verse sappen, popcorn, pizza, soep, espresso piaggio’s enz. enz.

Helaas zijn honden niet toegestaan tot het Paleis of het park. Niet tijdens de Royal Run maar dus ook niet op de normale openingstijden van Paleis Soestdijk.

Royal Run Partners

Een impressie

[Foto: RoyalRun 2016 |  | RoyalRun ]
RoyalRun 2016 |
[Foto: RoyalRun 2016 |  | RoyalRun ]
RoyalRun 2016 |
[Foto: RoyalRun 2016 |  | RoyalRun ]
RoyalRun 2016 |
[Foto: RoyalRun 2016 |  | RoyalRun ]
RoyalRun 2016 |
[Foto: RoyalRun 2016 |  | RoyalRun ]
RoyalRun 2016 |
[Foto: RoyalRun 2016 |  | RoyalRun ]
RoyalRun 2016 |
[Foto: RoyalRun 2016 |  | RoyalRun ]
RoyalRun 2016 |
[Foto: RoyalRun 2016 |  | RoyalRun ]
RoyalRun 2016 |